Over ons

Jeugdbridge.nl (en haar dochterwebsite Studentenbridge.nl) vallen onder de verantwoordelijkheid van de Commissie Jeugdbridge (CJB). Deze commissie van de Nederlandse Bridge Bond zet zich in om jeugdbridge in Nederland te stimuleren. We hebben het dan over 'jeugd' in de breedste zin van het woord: van scholieren tot studenten. Om haar beleid te verwezenlijken wordt de CJB geholpen door Jeroen Bruggeman, die Jeugdzaken vertegenwoordigt binnen het Bondsbestuur van de NBB. 

Meer over de CJB en haar doelstellingen lees je op bridge.nl/jeugd

Even voorstellen...

Carla van Rooijen (Voorzitter)

Carla van Rooijen raakte betrokken bij jeugdbridge toen ze de jeugdwebsites ontdekte, die ze opnieuw inrichtte en herschreef. Om de bridgende jeugd nog beter te bereiken startte ze de facebookpagina Jeugdbridge NL. Eind 2016 werd ze voorzitter van de CJB met als doel de vergrijzende bridgesport nieuw leven in te blazen en hem zo te behouden voor jonge en toekomstige generaties.

Yke Smit

Yke Smit begon met bridgen als Groningse student. Het werd zijn grote passie en hij won zelfs de Meesterklasse Paren in 2009. Inmiddels geeft hij al heel wat jaren bridgeles aan studenten – wat hem betreft de perfecte doelgroep voor de bridgesport. Sinds 2013 zit hij bij de CJB, waar hij zich vooral focust op het studentenbridge en de regio Amsterdam.

Dennis Stuurman

Dennis Stuurman startte als 11-jarige met minibridge op de basisschool. Via een Jeugdbridgeclub, de NK’s en reguliere clubs kwam hij terecht in de aspirantenselectie, waarbij hij later betrokken bleef als jeugdtrainer. Intussen is hij de officiële trainer van de pupillenselectie (jeugd t/m 15 jaar) en alweer sinds 2013 lid van de CJB, waar hij een gevarieerd takenpakket heeft.

Simone Verlage

Simone Verlage begon ooit op haar 13e met bridgen, en besloot recentelijk haar liefde voor het spel over te dragen aan haar kinderen. Ze ging minibridgeles geven op hun basisschool en belandde zo op de Kaderdag en de NK's. Eind 2016 werd ze lid van de CJB, waar ze zich zal gaan richten op het organiseren van jeugdbridge in de regio Rotterdam.

Dieuwke Ponsteen (Secretaris)

Dieuwke Ponsteen is ambtelijk secretaris van de CJB. Daarnaast is zij op het Bondsbureau het aanspreekpunt voor alle zaken op het gebied van Mini-, Jeugd en Studentenbridge.

Jeroen Bruggeman (Bondsbestuur)

Jeroen Bruggeman leerde bridgen op zijn 14e, maar raakte pas echt verslingerd aan het spel toen hij tijdens zijn studie met een groep mede-enthousiastelingen in contact kwam. Samen met de CJB hoopt hij structuur te kunnen aanbrengen in het jeugdbridgelandschap, zodat meer jonge mensen kennis kunnen maken met onze prachtige sport.

 

November 2020 - Jeugdbridge